Tko sam? Što sam? Vaš sam Spisatelj!

Ako je suditi po ovogodišnjem sajmu informacijskih tehnologija, primjetno je da je ove godine on bio nešto veći, a paralelno s ponudom i posjeta je bila osjetno bolja. Sajam se održao od 13. do 18. Studenog u 7. Paviljonu Zagrebačkog velesajma. Usporedno s njim održan je i sajam učila i knjiga Interliber, Zimski show, te Sajam glazbe i multimedije s kojim je ove godine dijelio i paviljon. Sajam su organizirali Zagrebački velesajam i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – Carnet.


Stručno poslovni dani sajma

DSC_0849

Ulaz na sajam
(Izvor: Osobno vlasništvo)

Sajam se sastojao od dvije potpuno drugačije cjeline. U jednoj cjelini je bilo riječ o stručno-poslovnim temama, dok je druga bila više zabavno-edukativnog karaktera na kojoj je svatko mogao pronaći nešto za sebe.
Stručno-poslovni dani Informacijskog sajma održani su obližnjem Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma od 15. Do 17. Studenog. Pokraj glavnog izlagača CarNeta, vjerojatno najdomljiviji je bio štand udruge Cisex (Udruga Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera). Svoj štand su osmisli kao koncept u kojemu su članovi udruge imali uvjete jednake onima u uredu, te su ga nazvali Prva Hrvatska Otvorena Tvornica Softvera. Osim što su članovi udruge na ovaj način zainteresiranima pokazali svoje proizvode i usluge, upoznali su posjetitelje i s činjenicom kako brojne domaće tvrtke izvoze softvere po cijelom svijetu. Osim što su izlagači prezentirali svoje proizvode i usluge, u Kongresnoj dvorani su održani i brojni stručni skupovi i radionice.

Edukacija i zabava na jednom mjestu 

ova 2

Čekanje u redu za isprobavanje novog PES-a 2013
(Izvor:osobno vlasništvo)

Drugi dio sajma informacijskih tehnologija, običnom puku puno zanimljiviji održan je od 13. do 17. Studenog u 7. paviljonu, zajedno sa Sajmom glazbe i multimedije. Ovaj dio sajma ponudio je izložbe nekoliko renomiranih svjetskih proizvođača multimedijskih proizvoda, kao što su Samsung i Playstation, no ostao je dojam kako je sedmi paviljon bio zapravo jedna velika igraonica. Održana su gaming natjecanja i laserski nastupi, a na nekim igračim konzolama su se čak stvarali i redovi za isprobavanje najnovijih proizvoda.

DSC_0863

Izložba mobitela od devedesetih do danas
(Izvor:osobno vlasništvo)

Za one koji žele znati više, od najnovijih igračih konzola svakako je bila zanimljivija izložba starih računala i mobilnih uređaja, RETRO INFO. Osim što ste se mogli vratiti u mladost igranjem prvog izdanja popularnog Super Marija bilo je tu svakakvih zanimljivosti iz povijesti multimedije. Tako se moglo vidjeti prva Appleova računala, Sonyeve Walkmane, saznati koji su to bili mobiteli godine posljednjih deset godina u Hrvatskoj, ili pak isprobati računala koja su osamdesetih vrijedila dva milijuna dinara, što je otprilike tada bila vrijednost dva poznata jugića (automobil Yugo 45).

Može se reći kako je ovogodišnji sajam informacijskih tehnologija ponudio uistinu šaroliki program u kojem je svatko mogao pronaći nešto za sebe. Kongresna dvorana je ponudila sadržaje za one s puno ozbiljnijim, mogli bismo reći poslovnim pristupom informacijskim tehnologijama, dok ste u drugom dijelu sajma, u sedmom paviljonu mogli pronaći nekoliko izvora zabave ili pak kupiti neko novo multimedijsko čudo od tehnologije. Sajam informacijskih tehnologija 2012. godine, palac gore!

Comments on: "Sajam informacijskih tehnologija" (2)

  1. Posjetio sam i ja spomenuti sajam i moram priznati da mi se jako sviđa izložba mobitela svih vrsta i oblika. Jedino možda zamjerka je ulaznica, koja me automatski odbila da išta kupim tamo, nego samo da se zadržim na razgledavanju 🙂

  2. inesjurkovic said:

    Nisam bila na sajmu, ali sad kad čitam ovaj post, žao mi je zbog toga. Čini se da je doista bilo zanimljivo i da smo mogli vidjeti koješta. Sljedeće godine sigurno idemo, ako zbog ničeg drugog, da zaigramo Super Mario! 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: